T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
UŞAK / MERKEZ - Uşak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

Okulumuzda Teknik Lise Bilişim teknolojisi alanı Web Programcılığı ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri alanı Web Programcılığı , Veri Tabanı Programcılığı, Bilgisayar Teknik Servisi dalı olmak üzere üç ayrı dalda eğitim vermektedir.

 

Bu alanı bitiren bir öğrenci, kendisinden istenen bir konfigürasyonu, istenilen özelliklerde kurabilir, hatalarını giderir.Bir çok paket programı DOS, Windows, Microsoft Word , Microsoft Excel, Microsoft Powerpoint, Accsess , DesignCAD v. b. paket programlarını rahatlıkla kullanır. Hatta hiç görmediği bir paket programını çok kısa bir sürede öğrenir.

 

Bilgisayar, Elektrik, Elektronik Bölümü ile ilgili bir üniversiteye veya askeri okulların teknik bölümlerine gittiklerinde meslek derslerini çok rahat başarabilirler.2005/2006 Öğretim yılından itibaren bölüm ismi Bilişim Teknolojileri Alanı olmuştur.

 

Bilişim Teknolojileri Alanı altında şu dallar bulunmaktadır:

  • Ağ İşletmenliği
  • Web Programcılığı
  • Veri Tabanı Programcılığı
  • Bilgisayar Teknik Servisi

 

Web Programcısı

 

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişidir.

 

Veri Tabanı Programcısı

 

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya sahip nitelikli kişidir.

 

Bilgisayar Teknik Servis Elemanı

 

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya sahip nitelikli kişidir.

 

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanında Öğrenciler

  • Bilgisayar Teknik Servisi
  • Web Programcılığı
  • Veri Tabanı Programcılığı

 

Dallarında Eğitim Görmektedirler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.04.2013 - Güncelleme: 09.01.2021 12:25 - Görüntülenme: 4454
  Beğen | 12  kişi beğendi